Skip to main content
Arhiva za 02 mjesec 2009. GODINE

Stimator

Stimator

Ovaj "real website value estimator" može izračunati koliko vaš sajt vrijedi na osnovu nekih tamo parametara, brojaka i indeksova.

Stimator će vam dati još jednu brojku za dizanje ega pred ekipom. (A možete uhvatiti i neke kao detalje klikom na "View Report" kad procjena završi.)

Dakle, šta kaže, koliko vam stranica vrijedi? Ovaj blog je samo tisuću dolara.

Firefox

Jao, još jedan koji piše o ekstenzijama za Firefox - možebitna je prva rekacija iskusnog surfera koji je negdje slučajno kliknuo i tako naletio na ovaj post.

Ova lista je ipak malo drugačija jer se radi o dodacima koji tom browseru dodaju funkcionalnost brzog uključivanja te isključivanja nekih elemenata stranice: slika, Flasha, JavaScripta itd.

(U zagradama su veličine ekstenzija te verzije Firefoxa na kojima one rade.)

Tri jednostavne za uporabu web aplikacije od kojih ni jedna ne traži registraciju.

1. Nospoiler

nospoiler

Da li vam se ikada desilo da kliknete na neki YouTube video kojeg vam pokvare (e.g. otkriju što će se dogoditi) komentari i opis sa strane?

Autoru sajta nospoiler.com jest, pa je zato napravio servis koji vrti YT klipove koji se vrte na čistom ekranu bez teksta koji pokvari gledanje prije nego što treba.

Upotreba je jednostavna, samo prekopirajte Jubito link i dobit ćete natrag despojlirani link poput ovog.

Napomena: ako ste web dizajner ovo sigurno već znate pa slobodno preskočite.

Na vrhu stranice u najvećem headingu (H1) imaš naslov sajta.

<h1>Lion's Fart</h1>

I to dobro funkcionira tako dugo dok je samo tekst u pitanju. Ali kada ti netko sklepa super seksi logo (najbolji komentar do sad je da ovaj gore lijevo podsjeća na strip club) trebaš zamijeniti tekst sa slikom.

<h1>
  <img src="lionsfart.jpg" width="500" height="60" alt="Lion's Fart" />
</h1>

Ovo je ok za posjetitelja stranice (a i prikazuje tekst ako isključiš CSS u pregledniku), ali ne valja zbog SEO razloga, tj. tražilice te manje vole.

500kuna

Pola soma komada

Nakon tri i pol godine postojanja ovog samozatajnog bloga evo konačno i petstotog posta. Trebalo mu je neko vrijeme da konačno dođe na red jer ponešto se spustio tempo pisanja koji sam predvidio prije nekoliko mjeseci, na 400 postova.

(Note: jedan post je napisao gost-bloger, a šuška se da će toga biti još.)

Ne možeš uvijek pisat redovito, taman kad se zalaufaš upadne neka shema s jačim prioritetom: malo veći projekt, sezona lova na zečeve, veliki odmor, seksualni maraton po kućama itd. Da vam ne pričam.

stranica:1 2